Contacteaza-ne: 021.351.87.44 | Email: lucidius2001@yahoo.com

Produse

Ciocolată cu lapte și migdale – Old Collection

ciocolata Old Collection

Perioada de valabilitate

12 luni

Valoare energetica/100 gr

600 kcal

Ciocolata este unul dintre cele mai apreciate alimente de pe Pământ. Cum să nu o iubim? Ne delectăm cu ea când simțim nevoia de ceva dulce, ne ajută să ne calmăm atunci când suntem nervoși sau o facem cadou celor dragi. Este perfectă în orice situație!

Mirosul de ciocolată stimulează starea theta a creierului, care declanșeaza relaxarea. Pentru a face aproximativ 450 de grame de ciocolată sunt necesare 400 de boabe de cacao. Până și inventatorul fursecurilor cu ciocolată și-a vândut idea companiei Neste Toll House în schimbul aprovizionării pe viață cu ciocolată, iar consumul zilnic de ciocolată reduce riscul apariției bolilor de inimă cu 33%. Dacă la asta adăugăm că ciocolata are efect anti-bacterial asupra gurii și previne apariția cariilor, nu putem decât să o iubim și mai mult.
Istoria ciocolatei începe în regiunea Soconusco, în actualul stat mexican Chiapas, aflat pe coasta Pacificului unde s-a dezvoltat cultura preolmecă Mokaya. Au fost descoperite vase cu urme de cacao în siturile arheologice Mokaya din Paso de la Amada, respectiv El Manatí din Velacruz datând din 1900 î.e.n.

Cristofor Columb (1502) a fost primul explorator care a luat contact cu boabele de cacao din Lumea Nouă. Aduse în Europa, acestea nu s-au bucurat de o prea mare atenție, deoarece nimeni nu știa la ce folosesc.

În 1519, conchistadorul Hernando Cortez a descoperit că Montezuma, conducătorul aztecilor, obișnuia să bea o băutură preparată din semințe de cacao, numită “xocolātl”. Montezuma obișnuia să bea aproape cincizeci de căni pe zi. El i-a servit lui Hernando Cortez această băutură regală, pe care acesta a găsit-o cam amară pentru gustul său.

Spaniolii au adăugat trestie de zahăr și i-au îmbogățit aroma cu ajutorul vaniliei și scorțișoarei. În plus, au descoperit că băutura este mai gustoasă servită fierbinte.

Locuitorii Spaniei au început, treptat, să aprecieze miraculosul preparat, servit cu precădere de aristocrație. Ei nu au dezvăluit Europei secretul acestei băuturi timp de un secol. Călugării spanioli au fost cei care au făcut public modul de preparare a acestei băuturi ce a fost rapid apreciată la Curtea Regală din Franța și apoi din Marea Britanie.

Locul privilegiat al ciocolatei în civilizațiile moderne se datorează aromei sale inimitabile, dar și unei aure magice transmise de-a lungul timpului. Într-adevar, cacohuaquatl în limba incașă înseamnă “cadoul grădinarului paradisului către primii oameni”, adică a zeului Quetzalcoatl.

Fructele de cacao serveau ca monedă de schimb, iar amanda (pulpa de cacao) se folosea pentru prepararea băuturii zeilor, “tchocolaltl”, ciocolata cu efecte stimulatorii pentru înlăturarea oboselii și cu gust foarte plăcut. Arborele de cacao poate atinge 8 metri în 12 ani, înflorește în tot cursul anului, având aproape 100.000 flori în buchete, dar din care doar 0,2 % dau fructe.

Te invităm să guști din ciocolata Old Collection ca să te bucuri din plin de gustul care a fermecat aristocrația secolelor trecute și care a fost dăruit oamenilor de însuși Quetzalcoatl.

Ingrediente:

Zahăr, unt de cacao, lapte praf integral, praf de cacao, miez de migdale prăjite, lecitină din soia E322, aromatizator identic natural “Vanilină”. Conținut minim de produse de cacao 32%.

Poate conține urme de: –

Greutate neta: 200 g

Valoarea nutritivă la 100 g:
proteine – 10,7 g;
grăsimi – 45,6 g;
glucide – 37,5 g

Revenire Sus