Contacteaza-ne: 021.351.87.44 | Email: lucidius2001@yahoo.com

Produse

Napolitana Rols cu lapte

Napolitana Rols

Perioada de valabilitate

6 luni

Valoare energetica/100 gr

512 kcal

Napolitanele au fost mereu una dintre favoritele părinților și ale copiilor din întreaga lume.
Ele exista inca de pe vremea egiptenilor, care coceau un fel de paine subtire, ca o napolitana, in nisipul fierbinte. Cu timpul, brutarii s-au intrecut sa creeze napolitane cu forme si arome tot mai variate.
In biserica anglicana, in cadrul impartasaniei, sunt si astazi folosite mici napolitane de forma rotunda, cu imaginea lui Iisus crucificat. In Polonia este o traditie sa imparti sau sa faci schimb de asa-numitele „napolitane de Craciun” – Christmas wafer.
Primele napolitane erau coapte intre placi de metal care aveau imprimate figura unui barbat care a devenit sfantul patron al Boemiei. De-a lungul secolelor, brutarii locali au incercat sa creeze arome si designuri cat mai variate, aceste napolitane devenind cele mai populare daruri intre cei bogati si faimosi. Chopin, Wagner, Goethe, Eduard al VII-lea al Angliei, regalitatea vieneza si kaizerul Wilhelm au mancat napolitane.
In perioada medievala, napolitanele erau foarte importante pentru ceremoniile de la curte, la sfarsitul meselor. Napolitanele si fructele zaharisite erau folosite si in ritualurile religioase. In 1766, in Franta era la moda un desert facut dintr-o napolitana rulata si umpluta cu ciocolata si fructe, numite cannelons.
Napolitanele nu erau coapte direct in cuptor, ci intr-o presa din fier, inventata in secolul 13. Aceasta presa era formata din doua placi de fier, atasate la doua manere lungi din lemn, care sa-l protejeze pe brutar sa nu-si arda mainile. Placile din fier aveau imprimate pe ele modele – simboluri religioase, figuri, desene. Cele mai multe prese erau dreptunghiulare, dar existau si unele rotunde, pentru a coace napolitane de aceasta forma. Placile erau unse cu grasime si incalzite, dupa care compozitia era turnata. Placile erau inchise si, in cateva minute, napolitana era gata.
Astazi, napolitana Rols respecta traditia si este o prajitura dulce, crocanta, foarte subtire, un adevarat deliciu la orice varsta.

Ingrediente:

Făină de grâu, zahăr alb, grăsime vegetală (ulei de floarea soarelui parțial hidrogenat, ulei de soia, ulei de palmier și de palmier oleina, in raporturi de înlocuire) rafinate, deodorizant, antioxidanți E320, E321, uruială porumb, amidon porumb, emulsificator lecitină de soia, sare, agenți de afânare: bicarbonat de sodiu, are ugleammoniyaya,praf de ou, aromă de lapte la cuptor, monostabilizator și digliceride ale acizilor grași.

Poate conține urme de: –

Greutate neta: 100 g

Valoarea nutritivă la 100 g:
proteine – 5,2 g;
grăsimi – 26,1 g;

Revenire Sus